Ons multidisciplinair team

Lynn Leys

Coördinator & logopediste
Bezielde knuffelaar

Ik ben Lynn, een gedreven dertiger met een voorliefde voor taal, communicatie en alles daaromheen.

Toen ik een jong meisje was en net leerde lezen, liep ik op een zomerse woensdagmiddag samen met mijn mama en mijn zusje van school naar huis. Ik kreeg interesse in de schriftelijke wereld om me heen en kon met enige inspanning het woord ‘logopedist’ op een naambordje ontcijferen. Ik vroeg mijn mama wat dat woord betekende en toen wist ik bij mezelf: dat wil ik worden als ik later groot ben. En dat was wat gebeurde.

Ik vind het heerlijk om met kinderen aan de slag te gaan. Met hun eerlijkheid en open kijk op de wereld houden ze mij elke dag een spiegel voor. Daarnaast vind ik het zeker zo fijn om studenten en ouderen te begeleiden. Voor mij is het van belang om mijn aanpak zoveel mogelijk af te stemmen op het (toekomstige) beroep, de mogelijkheden en de interesses van hen. Door mijn affiniteit met autisme ondertekende ik in 2016 de intentieverklaring rond ‘autismevriendelijkheid’ dat uitgaat van het kennis- en ondersteuningscentrum Autisme Centraal.

Belangrijk is dat je als kind, jongvolwassene of oudere niet het gevoel hebt dat je geleefd wordt, maar dat je op je eigen ritme je vleugels kan spreiden. Ook al zijn zaken als spreken en leren niet vanzelfsprekend. Dat gevoel wil ik je alleszins geven binnen de logopedische begeleiding. Op een enthousiaste maar zachte manier wil ik jou onder vleugels nemen en je helpen bij de moeilijkheden waar je tegenaan loopt. Samen werken we aan een gezond zelfbeeld en zelfvertrouwen, en proberen we op een constructieve manier om te gaan met faalangst.

90%
Geduld
77%
Nauwkeurig
13%
Multitasking

Sofie Franken

Logopediste
Zachtaardige idealist

Je hele leven lang vragen mensen je wat je wilt worden. In de kleuterklas wilde ik prinses worden. In het lager werd dat kleuterjuf, en in het middelbaar was psycholoog het droomberoep. Maar dan komt die vraag in het zesde middelbaar opnieuw en verwacht men een serieus antwoord. Ik had geen idee. Mensen helpen, dat stond vast, maar verder kwam ik niet.

Zoals vele laatstejaarsstudenten ging ik dan maar in de informatieboekjes bladeren. “Logopedie” las ik, en meteen dacht ik terug aan mijn derde kleuterklas, waar ik zoveel plezier beleefde met mijn logopediste. Meteen stond vast dat het dat zou worden: ik wilde mensen helpen met communicatie, met taal. En daar komt zo veel meer bij kijken dan ik aanvankelijk dacht. Maar dat maakt het voor mij net zo interessant: geen enkele problematiek en geen enkele persoon is hetzelfde.

Tijdens mijn studies en stages kwam ik erachter dat ik graag werk met zowel kindjes als (jong-)volwassenen, en dit binnen een breed interesseveld: van stem- en gehoorproblemen tot taalontwikkeling, articulatie, lezen,… Voor elk probleem, voor elke moeilijkheid wil ik samen met de cliënt op zoek gaan naar een oplossing.

92%
Integer
85%
Sociaal
24%
Loslaten

Anke Verhaert

Logopediste
Inspirerende optimist

Mijn passie voor logopedie begon al onbewust in het lager onderwijs wanneer de leerkrachten mij in de klas naast een kind met leermoeilijkheden zetten om hem/haar te helpen. “Later word ik dokter, of schrijfster” zei ik altijd. De keuze was te moeilijk en het contrast was te groot. Tijdens mijn favoriete les Nederlands zagen we een filmpje over afasie. Toen ik ontdekte dat logopedie eigenlijk heel medisch was, was ik meteen verkocht en een aantal maanden later startte ik als trotste eerstejaarsstudent de opleiding ‘Logopedie en audiologie’.  

Wat ik zo fijn vind aan onze job is dat er erg veel variatie is. Ik werk zeer graag met kinderen met spraak-, taal-, gedrags- en/of leerstoornissen. Tijdens mijn studie verdiepte ik mij ook in oromyofunctionele stoornissen en preverbale logopedie. Ook uit het begeleiden van volwassenen en/of ouderen met verworven spraak- of taalstoornissen na een CVA of TIA haal ik zeer veel voldoening.  

Momenteel ben ik mij aan het specialiseren tot stottertherapeut. Ik wil de persoon die stottert zo goed mogelijk helpen om zijn/haar stottermomenten te reduceren en het welbevinden te vergroten.  

Ik vind het belangrijk dat ieder kan zijn wat hij/zij wil zijn. Geen enkel probleem mag dit in de weg staan. Ik vind het van groot belang om steeds vanuit de talenten en interesses van de cliënt te vertrekken. Een goede therapeutische relatie staat bij ons centraal. Een cliënt moet zich goed voelen en vooral plezier maken. 

86%
Initiatief nemen
90%
Leergierig
25%
Doen omdat het zo hoort

Annick Papen

Diëtiste
Culinaire sportieveling

Hallo! Ik ben Annick en mijn passie voor sport en voeding startte al jaaaaaaren geleden. Toen ik als tiener elke week met mijn mama ging sporten in de lokale fitness, heb ik de kans gekregen om groepslessen te gaan geven. Iets wat ik absoluut niet zag zitten: ik was een heel onzekere tiener op dat moment en dacht nooit dat ik dat zou kunnen. Maar na wat lieve aanmoedigingen van mensen rond mij ben ik daar toch met een klein hartje mee gestart… and the rest is history! Doordat ik deze stap heb gezet, heb ik ontdekt wat de juiste sport voor jou kan doen. Niet enkel fysiek, maar vooral hoe zelfzeker je ervan kan worden en wat het doet voor jouw mentale happiness.

Door de jaren heen heb ik mij dan verder gespecialiseerd in personal training, diverse groepslessen, yoga,… Alles waar mijn lichaam en mijn sporters maar gelukkig van worden! En om het plaatje compleet te maken besloot ik enkele jaren geleden om opnieuw te gaan studeren om diëtist te worden. Ik was al een tijdje voedingsdeskundige, maar ik wou toch nog wat meer. Ik had door de jaren heen namelijk ook gemerkt hoe gelukkig ik word van koken en gezellig samen eten. Maar vooral merkte ik hoe goed het voelt om je lichaam te voeden voor een optimale gezondheid: fit, sterk en energiek. 

Nu ik afgestudeerd ben sta ik dan ook helemaal klaar om jou te helpen met jouw gezonde voeding to find the healthiest you! Dit door een aanpak waarbij de focus niet meteen op gewichtsverlies ligt, maar wel op gezondheid, haalbaarheid en zeker ook smaak! Want dat is mijn doel: jou helpen naar een gezonde en fitte levensstijl, maar met een joy for life.

90%
Avontuurlijk
83%
Enthousiasmeren
12%
Omgaan met onrecht

Anne Peeters

Ergotherapeut
Opgewekte dagdromer

Ik ben Anne, een creatieve duizendpoot die enorm graag met kinderen werkt.
Toen ik klein was, was ik altijd creatief aan de slag. Tekenen, parelen, kleien, naaien, verkleden… ik deed het allemaal super graag. Ik wist dat ik hier later ook iets mee wou gaan doen. Hierdoor was de keuze voor ergotherapie snel gemaakt. In deze opleiding kon ik mijn creativiteit de vrije loop laten.

Ik vind het superfijn om kinderen te begeleiden die hier moeilijkheden bij ondervinden. Ik ga op een heel speelse manier aan de slag, want ik ben er van overtuigd dat kinderen al spelend nog meer kunnen leren. Ik zoek altijd naar creatieve manieren om mijn sessies in te vullen, zodat het zeker geen saaie boel wordt en kinderen plezier krijgen in de dingen die ze eigenlijk heel moeilijk vonden.

Verder vind ik het belangrijk om naar zowel het kind als de ouder te luisteren en samen naar een oplossing te zoeken en een doel te bereiken. Samen bereik je vaak zoveel meer. Als we het doel dan bereiken is de vreugde vaak nog groter.

87%
Out-of-the-box denken
75%
Leergierig
32%
Keuzes maken