Multidisciplinaire praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen

Hoewist?

Het is de eerste vraag die we stellen als je bij ons binnen wandelt. Omdat we het echt willen weten. En omdat je gerust eens mag vertellen hoe het écht met je gaat. Samen met jou vieren we graag je kleine gelukskes. Maar we willen je ook ruimte geven als je je uit balans voelt. Wij geloven dat we op die manier een veilige omgeving kunnen creëren waarin vooruitgang kan plaatsvinden. Neem dus gerust de tijd om een babbeltje met ons te doen. Want praten helpt. En gehoord worden ook.

Wij volgen jouw ritme

Voel je welkom om bij ons binnen te wandelen, op eender welk moment in je leven. Van baby tot bejaarde, met kleine of met grote vragen. Of je nu graag eenmalig advies krijgt, of net liever geregeld langskomt. Dat beslis je helemaal zelf. En zo zijn wij er zeker van dat jij de ondersteuning krijgt waar je je goed bij voelt.

Gen•ster

de ~; v./m., meervoud: gensters)

1. Multidisciplinaire praktijk
met gepassioneerde zorgverleners dat mensen van alle leeftijden helpt bij elke vorm van hun ontwikkeling.

2. Vonk;
Wordt door het team van De Genster met alle liefde aangewakkerd tot een heuse vlam.

Zie ook: verbindend, holistisch, krachtig, authentiek.

Van vonk tot vlam

Hulp vragen doe je niet elke dag. Het vraagt moed en is vaak emotioneel.

 De zorgzame therapeuten van De Genster zijn zich hiervan bewust en luisteren graag naar je verhaal. Ze geloven heel erg in het belang van een gezond lichaam én geest. Samen met jou gaan ze aan de slag om een duurzame verandering teweeg te brengen. Ze bieden jou gespecialiseerde begeleiding en ondersteunen je op een zachte manier gedurende je hele traject.

Een professioneel antwoord op jouw vraag

Ons betrouwbaar en deskundig advies baseren we op onze wetenschappelijke kennis. We scholen ons regelmatig bij zodat we gespecialiseerde begeleiding kunnen bieden. We vullen onze kennis aan met een portie ervaring en zetten dat om naar wat jij precies nodig hebt. Zo kunnen we jouw specifieke moeilijkheden eenvoudiger ombuigen in kansen.

Wij geloven in de kracht van verbinding

Weet je niet goed bij welke therapeut je precies dient aan te kloppen? Ons centraal aanspreekpunt gidst je naar de geschikte therapeut die jij nodig hebt. Dat is het grote voordeel van onze groepspraktijk: je wordt sneller geholpen en er wordt gericht doorverwezen. Door onder één dak met verschillende therapeuten samen te werken verloopt onze communicatie gestroomlijnd. Doordat we wekelijks overleggen kunnen we een nauwkeurige opvolging garanderen.

Logopedie

Logopedie houdt zoveel meer in dan enkel mensen mooi leren praten. Om je kennis en emoties te kunnen uitdrukken is het van belang om helder te kunnen communiceren.

Psychologie

De redenen om een psycholoog te raadplegen zijn erg uiteenlopend. Het dagelijks leven biedt ons de nodige uitdagingen en vaak kunnen we deze aan. 

Ergotherapie

Onze ergotherapeut begeleidt kinderen die moeite ervaren bij dagelijkse activiteiten: in de motoriek of in de sensorische informatieverwerking.